Bed and Breakfast Het Emmapark Medemblik
 

Vorstelijk ontbijten

Kasteel Radboud.jpg

Ontbijten (extra optie):

Met uitzondering van de maandag en vrijdag, kunt u als een vorst(in) ontbijten in een echt kasteel welke nog geen 250 meter van uw verblijf is gelegen. Uw ontbijt zal vanaf 10.00 uur in het prachtig Kasteel Café worden geserveerd (9,- p.p.).

I.v.m. Corona is het momenteel helaas niet mogelijk om in het kasteel te ontbijten!

Wilt u liever uw ontbijt in de B&B gebruiken, kunnen wij dit voor u regelen en laten bezorgen. Deze kosten zijn niet inbegrepen en kunnen variëren. 

Evenementen

Evenementen.jpg

Medemblik is de kleinste én oudste stad van Westfriesland.

Als altijd bruist de stad van levendigheid en vele activiteiten. In onderstaande link zijn de leukste evenementen in en om heel Medemblik verzameld. Van festival tot fair en van markt tot watersport. Medemblik verveelt nooit!!

https://www.visitmedemblik.nl/evenementen/

 

 

 

 

Musea

stoommachinemuseum.jpg

Wat maakt Medemblik nu zo aangenaam om te recreëren?
Uiteraard kunnen wij u tijdens uw bezoek hier alles over vertellen, hieronder alvast een aantal tips....

Museum Stoomtram Medemblik - Hoorn

Bezoek de Museumstoomtram en stap in voor de spannendste reis door de tijd. De Museumstoomtram Hoorn-Medemblik is het geregistreerde museum over de geschiedenis van de stoomtram in Nederland. 
https://www.stoomtram.nl/

Stoommachine museum - Medemblik
Op stoomdagen wordt de ketel opgestookt, waardoor alle machines kunnen draaien. Je hoort de stoommachines fluiten, voelt de warmte en ruikt de olie. Het museum heeft de grootste collectie werkende stoommachines onder één dak. Maar ook buiten gaat de collectie verder.
https://stoommachinemuseum.nl/

Bakkerijmuseum De oude bakkerij - Medemblik
Het lekkerste museum van Nederland! De sfeer van vroeger met de geur van verse koek. Levendig en gastvrij voor jong en oud. Dat is het Bakkerij Museum in Medemblik. Naast de bedrijvige bakkerij, zijn er nog drie demonstratie ruimtes. U ziet hoe chocolade, marsepein, suikerwerk en ijs gemaakt en verwerkt worden. Tot een lekkernij òf tot eetbaar kunstwerk. 
http://deoudebakkerij.nl/

Het oorlogsmuseum Medemblik - Medemblik
Welkom in het Oorlogsmuseum van Medemblik. Een educatief WOII museum, gebouwd in de sfeer van een West-Fries dorp uit de jaren '40. Door middel van een speurtocht volgens "Escape-room" concept, leer je op educatieve maar toch speelse wijze wat er destijds gebeurde en komen de tweede wereld oorlog verhalen tot leven.
https://www.educatiefwo2centrum.nl/

Zuiderzeemuseum - Enkhuizen
Meer dan honderdveertig historische gebouwen van rond de voormalige Zuiderzee vormen hier een compleet dorp. Ontmoet de bewoners van Urk, bezoek het kaaspakhuis en kijk mee bij de smid. Weet u nog waarvoor een boerenleenbank diende? U ondekt het hier! 
https://www.zuiderzeemuseum.nl/nl/page/357/museum

Pannenkoekenstation Bijenstal - Opperdoes
Tijdens de rondleiding neemt de imker u mee in de wereld van de bijen. U ziet de bijen aan het werk en de imker zal u alles over het bijenleven vertellen. Dit gebeurt in een speciale “bijenkijkruimte” zodat iedereen alles rustig kan aanhoren en bekijken.
https://www.bijenstal.nl/

 

 

 

 

Kasteel Radboud

Kasteel Radboud II.jpg

Graaf Floris V liet in de 13e eeuw een burcht bouwen in Medemblik aan het Almere, het huidige IJsselmeer. De burcht was onderdeel van een serie van vijf dwangburchten om de opstandige Westfriezen in bedwang te houden. Het enige kasteel dat nog bewaard is gebleven, is het kasteel te Medemblik.

https://kasteelradboud.nl/

 

Watersport

Watersport.jpg

Water en wind: de ultieme combinatie voor watersporters en waterliefhebbers. Medemblik is hét paradijs voor de zeiler, recreatieve schipper, kitesurfer, zwemmer en visser. Kom kennismaken in, op of onder de waterspiegel.


 

 

Horeca

Horeca medemblik.jpg

Lekker eten en drinken zijn onlosmakelijk verbonden met een bezoek aan Medemblik. Van een uitgebreide kaart tot een makkelijke hap en van terras tot een borrel aan het strand. Medemblik heeft het allemaal, voel je welkom!

 

 

 
B&B Het Emmapark
Karin Ippel & Arnoud Braak
Pekelharinghaven 24
1671 HM Medemblik
 
Telefoon 06-14647797
Mobiel: 06-146 47797
E-mailadres: info@bedandbreakfastmedemblik.com